DRUSTVO UPOKOJENCEV MARIBOR TABOR

Likovna sekcija

Vodja: Cvetka Vidmar

USTVARJALNO SREDI RADELJSKIH  POLJ

Leto je zopet naokrog. Kot verjetno za večino, tudi zame zelo pestro, ustvarjalno in kulturno bogato. Tokrat sem zbrala nekaj slikarskih utrinkov s pretekle kolonije v Radljah ob Dravi.

Likovna infekcija Radlje ob Dravi je v letu 2008 že šestič zapored organizirala tridnevno likovno kolonijo – Marenberško paleto. Potekala je v času od 29. do 31. avgusta, udeležilo pa se nas je 16 umetnikov – slikarjev in kiparjev.

Gre za kolonijo likovnih ustvarjalcev, ki se je tako med amaterji kot akademiki uveljavila s svojo odlično organizacijo. V preteklih letih so slikarji in kiparji ustvarjali na več območjih domače občine Radlje ob Dravi: na Sv. Treh kraljih in na Remšniku. Zadnja četa pa dela nastajajo predvsem v centru mesta in obrobju Radelj.

Tokrat smo ustvarjali na Dobravi, sredi travnikov, gozdov in koruznih polj, kar je udeležencem dalo poseben navdih in svojstven pečat. Ustvarjalci smo se vsak s svojim orodjem oz. priborom in platnom, odpravili na lov za izvirnimi motivi. Izpod spretnih prstov in ostrih oči so nastajale umetnine, ki so bile zadnji dan ustvarjanja in postavljanje na ogled kar na improviziranem razstavišču v naravi.

Marenberška paleta je tudi tokrat potekala v okviru Koroškega kulturnega poletja. Iz leta v leto privablja več umetnikov. Štejem si v čast in zaupanje, da sem zopet bila med njimi. Število udeležencev je namreč omejeno.

Nastala dela bo moč videti na razstavi v okviru proslave Prešernovega dne v Radljah ob Dravi. Vabljeni ste tudi vi!

 Cvetka Vidmar